10 Januari 1940 Noodlanding van Duits vliegtuig bij Mechelen in Belgie met de Duitse plannen voor het offensief in 1940.

Op 23 maart 1939 had Hitler zijn generale staf de opdracht gegeven om een offensief voor te bereiden op België, Nederland en Frankrijk. De codenaam voor dit offensief was Fall Gelb. In de loop van de maanden was dit plan uitgewerkt. Een Duits verbindingsvliegtuig van het type Messerschmidt 108, moest door mist, een noodlanding maken bij een Vucht, een kleine gemeente in Belgisch Limburg dicht bij de Maas op 10 januari 1940.

Het vliegtuig had twee Duits officieren aan boord, die de complete plannen voor het offensief bij zich hadden. Een van de inzittenden, Majoor Reinberger, heeft nog geprobeerd, de documenten te vernietigen, maar dit is niet gelukt. De Belgische Generale Staf heeft daarop de Geallieerden en Nederland ingelicht over de Duitse plannen. De Geallieerden, zijn daarentegen begonnen met het nemen van maatregelen. Echter de Duitse plannen zijn na 10 januari 1940 aangepast, zodat de voorbereidingen gedeeltelijk mislukten en de Geallieerden uitgingen van een andere strategie.