Doelstelling

Op 10 mei 1940 werd Nederland door het Duitsland aangevallen en in een korte heftige tijd verslagen. Waarna een bezetting volgde die tot 5 mei 1945 duurde.Deze site gaat speciaal over de Tweede Wereldoorlog. De doelstelling van deze site is de om zoveel te publiceren over de  Tweede Wereldoorlog en zo één van de meest complete Nederlandstalige sites van de Tweede Wereldoorlog te worden. De bedoeling is dat deze site zal steeds verder worden uitgebreid. Iedereen kan een bijdrage doen aan mei1940, in de vorm van foto materiaal of een artikel. Deze bijdrage moet echter zelf zijn geschreven of afkomstig uit openbron.

Het is inmiddels 75 jaar gelden dat D-Day heeft plaats gevonden en dit betekend dat er steeds minder mensen zijn, die hebben mee gemaakt.

Concurrentie

Wij willen niet concurreren met andere websites m.b.t. de tweede wereldoorlog.

Naamgeving.

De start van de Tweede Wereldoorlog heeft een lange aanloop gehad. Het begon in 1918 bij de wapenstilstand van de eerste wereldoorlog. Uiteindelijk stond in mei 1940 stond heel de wereld in brand, en waren wij bij de oorlog betrokken.

Begrenzing

De begrenzing van deze website is de Tweede Wereldoorlog en het ontstaan hier van.

Ethiek

  • Sites of personen die de Holocaust ontkennen zullen niet worden gelinkt op deze site en het is hun niet toegestaan om een link naar deze site te maken.
  • Sites of personen die Hitler of andere nazi kopstukken verheerlijken zullen niet worden gelinkt en tevens is het hun niet toegestaan, om een link naar deze site te maken.
  • Sites met links verwijzend naar in Nederland verboden literatuur zoals Mein kampf zullen niet worden gelinkt op deze site en tevens is het hun niet toegestaan om een link naar deze site te maken.
  • Sites of personen met onderwerpen die maatschappelijke onrust of dergelijke publiceren of promoten, zullen niet worden gelinkt en tevens is het hun niet toegestaan, om een link naar deze site te maken.
  • Sites of personen met geclassificeerde onderwerpen, zullen niet worden gelinkt en tevens is het hun niet toegestaan, om een link naar deze site te maken.

Vragen

Als u vragen hebt stel ze gerust. Alle E-mail zal worden beantwoord mits ze ethisch juist zijn

Webmaster Mei1940