Titel: The Big Red One (1980): Een Epische Oorlogsfilm

The Big Red One (1980) is een epische oorlogsfilm geregisseerd door Samuel Fuller, die zelf als soldaat in de Tweede Wereldoorlog heeft gediend. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt een groep Amerikaanse soldaten van de 1st Infantry Division, ook wel bekend als “The Big Red One”. De film vertelt het verhaal van hun ervaringen en de intense kameraadschap die ontstaat tussen de mannen tijdens hun gevechten in Noord-Afrika, Sicilië, D-Day en de Slag om de Ardennen. In dit werkstuk zullen we de acteurs, periode en verhaallijn van The Big Red One uitgebreid bespreken.

Acteurs:

De film heeft een sterrencast met enkele bekende acteurs, waaronder Lee Marvin als Sergeant Possum, Mark Hamill als Griff, Robert Carradine als Zab, en Kelly Ward als Johnson. Lee Marvin speelt de rol van de stoïcijnse en ervaren sergeant Possum, die zijn mannen door de oorlog leidt. Mark Hamill, bekend van zijn rol als Luke Skywalker in Star Wars, speelt de rol van de intelligente en gevoelige Griff, terwijl Robert Carradine en Kelly Ward respectievelijk de rollen van de jonge soldaten Zab en Johnson spelen. Samen vormen deze acteurs een hechte eenheid die de kijker meeneemt in hun emotionele reis tijdens de oorlog.

Periode:

The Big Red One speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, een van de meest verwoestende conflicten in de geschiedenis van de mensheid. De film begint in 1942 en volgt de soldaten van de 1st Infantry Division tot het einde van de oorlog in 1945. Het verhaal speelt zich af op verschillende locaties, waaronder Noord-Afrika, Sicilië, D-Day in Normandië en de Slag om de Ardennen. De film biedt een gedetailleerde en realistische kijk op de verschrikkingen van oorlogvoering en laat de kijker zien hoe het dagelijkse leven van de soldaten eruitzag tijdens deze turbulente periode.


Bronnen en meer informatie

  1. Bronnen Mei1940