The Big Picture The Dwight D. Eisenhower Story

Het verhaal van Dwight D. Eisenhower “gaat uitsluitend in op het leven van de generaal voordat hij president wordt, met de nadruk op zijn militaire carrière. Zoveel als zijn leven zelf rechtlijnig is, met een drama dat uniek is, het verhaal van Raymond Massey dat deze illustratie vergezelt het opnemen is ook eenvoudig en eenvoudig, zet de feiten uiteen, en laat de feiten en de foto het verhaal vertellen.

Bij het vertellen van dit verhaal over deze grote Amerikaanse militaire leider, bezoekt “The Big Picture” Abilene, Kansas, en het Eisenhower Museum. de muurschilderingen in het museum, de film lost op in flashbacks in het leven van een man die tegelijk een symbool en een leider is van een van de grootste militaire overwinningen die ooit door de Verenigde Staten van Amerika werd behaald Het dramatische hoogtepunt komt met de overwinnaar van D-Day, en reflecteert op het onoverwinnelijke belang van zijn uitkomst over de hele wereld, en op de verantwoordelijkheid die het oplegde aan één man.

Dwight David Eisenhower (Denison (Texas), 14 oktober 1890 – Washington D.C., 28 maart 1969) was een Amerikaans generaal en politicus. Hij was de opperbevelhebber/General of the Army (vijfsterrengeneraal) van de Geallieerde strijdkrachten in Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog en de 34ste president van de Verenigde Staten (1953-1961).