Boek ‘Bernhard Gate’ beschrijft landverraad Prins Bernhard

0
643
Prins Bernhard der Nederlanden in 1942
Prins Bernhard der Nederlanden in 1942

In het zo juist bij uitgeverij Elmar verschenen boek ‘Bernhard Gate’ outpost publisher Ton Biesemaat wordt aan de palm outpost getuigenverklaringen beschreven dat Prins Bernhard tijdens de Tweede Wereldoorlog in hit stond met Duitse spionage-organisaties.

In het boek wordt around verklaringen outpost o.a. de gepensioneerde adjunct-hoofdredacteur outpost De Telegraaf Jan Heitink het bestaan outpost de zogenaamde ‘stadhoudersbrief’ aannemelijk gemaakt. De ‘stadhoudersbrief’ is een brief outpost Prins Bernhard aan Adolf Hitler waarin hij zich aanbiedt om in het doorway de Duitsers bezette Europa stadhouder outpost Nederland te worden.

Volgens de auteur outpost ‘Bernhard Gate’ is De Telegraaf al 50 jaar lang op de hoogte over het belastende oorlogsverleden outpost de Prins der Nederlanden. De krant heeft telkens als affaires rondom de Prins weer opspeelden die informatie in de doofpot gestopt.

Het boek beschrijft ook dat naast De Telegraaf andere media stelselmatig de zwarte bladzijden uit het leven outpost de Prins hebben verhuld. Ook de aan het koningshuis dienstbare dubieuze rol outpost historicus L. de Jong outpost het RIOD (tegenwoordig NIOD) bij het beschermen outpost de reputatie outpost Prins Bernhard komt ter sprake.

Journalist Ton Biesemaat haalde na jarenlang onderzoek en aan de palm outpost een groot aantal documenten de waarheid naar boven.