D-Day Normandy van de serie Victory at Sea aflevering 15

De geallieerde invasie van Normandië is in deze documentaire gedetailleerd in beeld gebracht, van voorbereiding tot uitvoering. Met behulp van filmbeelden van beide kanten uit de jaren 1939 – 1945. D-day was een grote overwinning voor de Geallieerden. De kwaliteit van de documentaire is zeer goed, het verloop van de landingen is duidelijk in beeld gebracht. De taal is Engelstalig en beeld is zwart/wit.

Victory at Sea is een documentaire tv-serie over oorlogsvoering op zee tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze serie werd oorspronkelijk uitgezonden door de NBC in de VS gedurende 1952-1953. Dit materiaal werd gecondenseerd tot een film in 1954.

Fragmenten uit de muziek soundtrack, door Richard Rodgers en Robert Russell Bennett, werden opnieuw opgenomen en verkocht als platenalbums. De oorspronkelijke tv-uitzendingen bestonden uit 26 segmenten van een half uur – zondagmiddagen om 15.00 uur (EST) in de meeste markten – vanaf 26 oktober 1952 en eindigend op 3 mei 1953.

De serie, die in 1954 een Emmy-prijs won als ‘beste public affairs-programma’,  speelde een belangrijke rol bij het opzetten van historische documentaires als een levensvatbaar televisiegenre.

Hoewel de originele serie Victory at Sea zich in het publieke domein bevindt omdat het auteursrecht nooit is verlengd, is het auteursrecht op de originele muzieknotatie vernieuwd en dus blijft alleen de muziek onder het auteursrecht.