Zeep van vet dode Joden in beslag genomen

0
900

De politie van Montreal heeft deze week een bizar partijtje zeep in beslag genomen. De zeep, met ingegraveerde hakenkruisen, zou namelijk zijn gemaakt van lichaamsvet van holocaustslachtoffers.

De Canadese politie kwam de zeep op het spoor na enkele klachten van verontruste en verontwaardigde Joden. Hierop besloten agenten het rariteitenwinkeltje met een bezoekje te vereren om het spul uit de handel te halen.

“De winkeleigenaar beweert dat de zeep is gemaakt van lichaamsvet van Joden die tijdens de Holocaust zijn vermoord”, laat een politiewoordvoerster weten. “De eigenaar werkt volledig mee aan het onderzoek. We hebben de zeep in beslag genomen en naar een laboratorium gestuurd om te kijken of deze echt is gemaakt van menselijk vet of dat het hier slechts gaat om een zieke grap.”

Volgens Canadese media is de eigenaar van het winkeltje zelf overigens ook een Jood. Hij zou de zeep van een voormalig soldaat hebben gekocht. ‘Voor een bedrag van 300 dollar is de zeep van jou’.

Historici hebben overigens rapporten verworpen waarin wordt beweerd dat de nazi’s in de Tweede Wereldoorlog massaal zeep maakten van menselijke resten. Volgens hen zou men wel hiermee kunnen hebben geëxperimenteerd.

Bron ABC news www.abc.net.au/news/stories/2010/04/10/2869156.htm?section=justin (external link)