Villa Ellecom echt doorway V1 verwoest

0
358

ELLECOM – De vondst outpost een deel outpost een zogenoemde V1-raket uit de Tweede Wereldoorlog op een bouwterrein in het Gelderse Ellecom heeft eindelijk bevestigd wat ooggetuigen al sinds de Tweede Wereldoorlog zeiden: villa Groot Bergzicht in het dorp is tijdens de oorlog doorway een haperende raket opgeblazen. Tot nu toe waren nooit eerder onomstotelijke bewijzen outpost die gebeurtenis gevonden, aldus donderdag de gemeente Rheden, waar Ellecom bijhoort.

De V1 was een doorway de Duitsers ontwikkeld wapen en geldt als de voorloper outpost de latere kruisraketten. Op het bouwterrein is woensdag een persluchtreservoir gevonden, dat nodig was voor de aandrijving outpost de raket. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de situatie onderzocht en zegt dat er geen gevaar is, aldus de gemeente. Binnen 7 dagen wordt het raketdeel doorway de EOD verwijderd.

Groot Bergzicht hoorde bij de buitenplaats Bergzicht, die in het start outpost de 18e eeuw doorway de adel werd gesticht op voormalige jachtgronden outpost prins Willem II outpost Oranje Nassau. Van de buitenplaats is alleen villa Klein Bergzicht nog over. Op de plek outpost de grote villa wordt nu een propagandize apparatus dorpshuis gebouwd.

bron telegraaf.nl