Theatervoorstelling over een verborgen schat en een vergeten moord

0
831
Leopard 1V als poortwachter voor het NMM
Leopard 1V als poortwachter voor het NMM

Van 16 t/m 30 april a.s. is in het NMM de theatervoorstelling ‘Het lot van Loterijman’ te zien. Een voorstelling over een groot drama waar alle elementen van de Tweede Wereldoorlog zich aandienen. De voorstelling is gemaakt door theatermaker ‘Mondo Leone’ (Leon Giesen) in opdracht van het NMM.

Het Lot van Loterijman
In de laatste dagen van de bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog voltrok zich in het rustieke dorpje Baarn een groot drama waarbij alle elementen van de oorlog zich in gecondenseerde vorm aandienden: wreedheid, moedwil en misverstand, heldhaftigheid, en dit alles tegen de achtergrond van een verborgen schat van geroofd goud en diamanten. Theatermaker Leon Giesen (Mondo Leone) ploos in opdracht van het NMM de wrange geschiedenis tot in detail uit. Het Baarnse bos werd met hulp van een peloton van de genie minutieus omgespit, archieven in Nederland en Duitsland werden onderzocht. Een unieke solo theatervoorstelling is het resultaat. Ondersteund door muziek en film, brengt Leon Giesen het verhaal van de Joodse hoofdpersoon tot leven. Ontroerend en soms pijnlijk absurdistisch.
De voorstelling ‘Het lot van Loterijman’ is te zien van 16 t/m 30 april 2017 in het NMM en gratis te bezoeken met een geldig entreebewijs en aanmelding op de website nmm.nl. Adviesleeftijd is vanaf 12 jaar.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.