The Battle of Britain uit 1969: Oorlogsfilm

The Battle of Britain is een film uit 1969 geregiseerd door Guy Hamilton en geproduced door Harry Saltzman en S. Benjamin Fisz. The film gaat over de historie van the Battle of Britain. Het script is geschreven door James Kennaway en Wilfred Greatorex. De film was gebaseerd op het boek The Narrow Margin van  Derek Wood en Derek Dempster.

Verhaal

In mei 1940 verovert Hitler in korte tijd West-Europa, waarbij de Engelse troepen bij Duinkerken gedwongen zijn zich terug te trekken.

Een chaos aan materiaal op de stranden achterlatend. In Engeland adviseert Sir Hugh Dowding de eerste minister Winston Churchill geen vliegtuigen en manschappen meer naar Frankrijk te sturen, mede omdat de verliezen te groot zijn. De Duitse Baron von Richter adviseert de Engelse consul Sir David Kelly in Zwitserland dat Engeland zich het beste kan overgeven.

Maar daar is geen denken aan. Dan volgt een periode van betrekkelijke rust, een tijd die Engeland gebruikt om de RAF (Royal Air Force) weer op sterkte te brengen met nieuwe rekruten. De Duitse Reichsmarschall Hermann Goering is er van overtuigd dat de Engelsen niet opgewassen zijn tegen het superieure Luftwaffe, met name als zij de RAF op de grond kunnen uitschakelen.