Ski Troop Attack (1960): Oorlogsfilms

Ski Troop Attack is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 1960 onder regie van Roger Corman met in de hoofdrollen Michael Forest, Frank Wolff, Richard Sinatra en Wally Campo. Filmgroep bracht de film uit als een dubbele speelfilm met Battle of Blood Island (1960).

In 1944 skiën vijf Amerikaanse soldaten onder leiding van Lt. Factor op een verkenningsmissie achter vijandelijke linies in het Duitse Hürtgenwald tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film begint met een gevecht tussen de Amerikanen en Duitsers dat is bevolen door Sgt Potter, tot ergernis van Lt Factor, die wil dat de patrouille alleen verkenning is.

De volgende ochtend zien de troepen een grote Duitse eenheid met tanks. Factorradio’s ondersteunen de informatie en ontdekken dat de geallieerden worden aangevallen.

De patrouille komt enkele Duitsers tegen en er ontstaat een gevecht waarbij een Amerikaan om het leven komt. De groep vindt een hut en beveelt een jonge vrouw, Ilse, om voor hen te koken. Ze probeert de koffie van de mannen te vergiftigen, maar Factor houdt haar tegen. Dan probeert Ilse de soldaten neer te schieten, en ze doden haar.

Factor beveelt de mannen om hun kamp op te slaan in een nabijgelegen grot, waar ze Kerstmis vieren. Factor besluit een spoorstaaf op te blazen die van vitaal belang is voor de Duitsers. Ze komen enkele Duitsers tegen en er ontstaat een gevecht.

De mannen slagen erin de spoorlijn op te blazen, maar Jocko en Herman sterven.


Bronnen en meer informatie

  1. Bronnen Mei1940
  2. Ski Troop Attack (1960) – IMDb
  3. Ski Troop Attack – Wikipedia
  4. Ski Troop Attack (1960) | BFI