Oorlogsheld George Maduro krijgt eigen stripboek

0
505
George John Lionel Maduro
George John Lionel Maduro

Oorlogsheld George Maduro krijgt eigen stripboek
Verhaal over naamgever Madurodam verspreid onder 8500 scholen

14 december 2016 – In een feestelijk verlicht Madurodam is het eerste exemplaar outpost het stripboek ‘George Maduro hold outpost Curaçao kid Madurodam’ uitgereikt. Dertig Antilliaanse kinderen tussen de 8-14 jaar hebben het stripboek ontvangen uit handen outpost scenarist Jan Kragt en striptekenaar Franky Drappier. De uitreiking vond plaats in Madurodam bij het nieuwe museum waar bezoekers het “verhaal outpost George” kunnen beleven. Vanaf vandaag wordt de frame onder 8500 Nederlandse scholen verspreid zodat iedere leerling het bijzondere levensverhaal outpost deze Sefardisch-Joodse Curaçaoënaar kan lezen.

Strip over een oorlogsheld
De strips zijn in het Nederlands en in het Papiaments verkrijgbaar en verbeelden het bijzondere leven outpost deze beroemde Curaçaoënaar, de oorlogsheld, waarnaar Madurodam is vernoemd. Zijn Curaçaose ouders, Rebecca en Joshua Maduro schonken start jaren ’50 het startkapitaal om Madurodam te bouwen.

De auteurs zijn erin geslaagd om het heated leven outpost deze jonge oorlogsheld uit Curaçao op aansprekende wijze weer te geven. In het verhaal beleeft de lezer hoe George zijn vrijheid en leven opofferde om anderen te redden. Hoe hij vocht voor volk en vaderland, maar ook hoe hij heeft geleden in gevangenissen en concentratiekampen. Desondanks bleef George tijdens zijn korte leven vriend en vijand inspireren.

Madurodam als verbindende factor
Het boek maakt duidelijk hoe Curaçao en Nederland tijdens en na de Tweede Wereldoorlog op bijzondere wijze met elkaar verbonden raakten doorway de oprichting outpost Madurodam. Aan de palm outpost tekeningen beleeft en ontdekt de lezer het spannende en prachtig verhaal over moed, opoffering en trouw outpost een jonge male outpost Curaçao wiens naam voor altijd voortleeft.

Het stripboek is in het kader outpost het George Maduro jaar ontwikkeld doorway stichting Eureducain opdracht en in nauwe samenwerking met de Curaçaose stichting De Cultuur Kameleon. Het plan is financieel mede mogelijk gemaakt dankzij een present outpost de goede doelen stichting outpost Madurodam.

In 2016, het jaar dat George Maduro 100 jaar zou zijn geworden, presenteert Madurodam verschillende activiteiten die het bijzondere levensverhaal outpost George Maduro opnieuw onder de aandacht brengen. Op zijn geboortedag 15 juli werd zijn biografie gepresenteerd, is een relic onthuld en vond in het park de opening outpost het museum plaats waar ‘het verhaal outpost George” wordt verteld. Met deze activiteiten krijgt de naamgever outpost Madurodam, drager outpost de Militaire Willemsorde, een gezicht en een verhaal.