Ontdek in de meivakantie het Marinemuseum

0
631
HMRS Kortenaer
HMRS Kortenaer

Marinemuseum – Meivakantie 2017 Kom in de meivakantie naar het Marinemuseum! Er zijn weer vele leuke activiteiten zoals maritieme schilderijtjes maken, een tinnen soldaatje beschilderen, schrijver Marcel van Driel komt voorlezen en er zijn leuke theatervoorstellingen van Kennis door Theater!

23 april: Kennis door Theater De theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met humor over hun werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

24, 25, 26 april: Tingieter In het kinderatelier staat van 11.00 tot 16.00 uur tingieter Jan Veenendaal. Hij giet de prachtigste figuren, zoals zeilschepen en matroosjes. Koop voor €1 je eigen figuur en beschilder het.

Advertisement

28 april: Marcel van Driel leest voor! Schrijver Marcel van Driel, bekend van onder andere de Superheldenreeks, schreef voor ons boek ‘Alle hens! Stoere marineverhalen’ drie korte verhalen. Luister naar twee van deze verhalen op locatie in het museum: ‘Luchtgevaar’ in het Torentje en ‘Drie lagen van duisternis’ in de onderzeeboot. Om 13.30 en 14.30 uur.

30 april: Kennis door Theater De theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met humor over hun werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

2 en 3 mei: maritieme schilderijtjes maken In het kinderatelier maken we maritieme schilderijtjes, met gipsen scheepjes en zeedieren. Een mooie herinnering aan je museumbezoek! Het kinderatelier is open van 11.00 tot 16.00 uur.

4 en 5 mei: Wat betekent vrijheid voor jou? Het kinderatelier staat in het teken van Bevrijdingsdag. Na deelname aan een vredesmissie ontvangen (oud-)militairen een onderscheiding. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen hun eigen onderscheiding maken en een wens aan de bevrijdingsslinger toevoegen.

7 mei: Kennis door Theater Aan boord van Abraham Crijnssen treedt Kennis door Theater op met ‘Een eiland ontsnapt’. De voorstelling belicht de bijzondere wijze waarop het schip in de Tweede Wereldoorlog aan de Japanners wist te ontsnappen. Beleef het avontuur door de ogen van 2 opvarenden! Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Over het Marinemuseum: Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, leer over de ontwikkeling van techniek aan boord en ontdek de geschiedenis van de Rijkswerf. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt. Het Marinemuseum is maandag t/m vrijdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en op zaterdag en zondag van 12:00 tot 17:00 uur.