Onbekende soldaat opgegraven

0
489

TULL EN ‘T WAAL – De Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) opent donderdag het graf van een onbekende soldaat in Tull en ‘t Waal bij Houten. Er zijn aanwijzingen dat de identiteit van de soldaat kan worden vastgesteld, aldus een woordvoerster van het BIDKL dinsdag.


De stoffelijke resten van de soldaat worden onderzocht in een laboratorium in Soesterberg. De resten van de drenkeling zijn eind 1944 in de buurt van Tull en ‘t Waal aangespoeld en nooit geïdentificeerd.

Volgens het BIDKL is het aannemelijk dat het om een soldaat gaat die tijdens operatie Market Garden in september 1944 is verdronken. „Er is veel historisch onderzoek gedaan naar verdwenen militairen. Een onderzoeker heeft ons laten weten dat het mogelijk een van die verdronken militairen is. Dat vermoeden komt overeen met onze eigen onderzoeksresultaten”, aldus de woordvoerster.

Of de vermoedens kloppen wordt pas over ongeveer een jaar duidelijk als de onderzoeken in het laboratorium zijn afgerond.

bron telegraaf.nl