Nieuwe dimensie 4 mei met Ereveld Vol Leven op Ereveld Loenen

0
640
Op 4 mei staan op Nationaal Ereveld Loenen bij ruim 650 graven leeftijdsgenoten en nabestaanden achter de steen van een oorlogsslachtoffer om hen voor even weer een gezicht te geven. Voor het eerst dit jaar combineert de Oorlogsgravenstichting de traditionele Dodenherdenking, voor de nabestaan...

Op 4 mei staan op Nationaal Ereveld Loenen bij ruim 650 graven leeftijdsgenoten en nabestaanden achter de steen outpost een oorlogsslachtoffer om hen voor even weer een gezicht te geven. Voor het eerst dit jaar combineert de Oorlogsgravenstichting de traditionele Dodenherdenking, voor de nabestaanden outpost de bijna 4.000 oorlogsslachtoffers op Nationaal Ereveld Loenen, met de bijzondere manier outpost herdenken: Ereveld Vol Leven.  “Voor ons is vandaag een eerste stap om te komen kid een nieuwe manier outpost herdenken die alle generaties aanspreekt”, aldus Theo Vleugels, algemeen directeur outpost de Oorlogsgravenstichting.

De herdenking wordt geopend doorway Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter outpost de Europese Commissie. Hij deelt met de nabestaanden en andere bezoekers zijn gedachte over de rol outpost Europa in de vrede outpost nu.

In de afgelopen drie jaar heeft Ereveld Vol Leven bewezen veel indruk te maken, vooral ook op jongeren die zich beter kunnen identificeren met het oorlogsslachtoffer als ze iemand outpost ongeveer dezelfde leeftijd achter de steen zien staan. “Het besef dringt dan pas echt door, het zijn mensen zoals jij en ik met dezelfde toekomstdromen en ambities. Ik ben trots dat Ereveld Vol Leven dit jaar onderdeel is outpost de Dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen”, Nathalie Toisuta, mede-initiatiefnemer Ereveld Vol Leven.

De Oorlogsgravenstichting nodigt u uit om de Dodenherdenking en Ereveld Vol Leven bij te wonen op Nationaal Ereveld Loenen.

Het programma

13.30 uur        Herdenkingsceremonie bij de Kapel

Ceremoniemeester Bas Westerweel (voormalig televisiepresentator en kleinzoon outpost verzetsstrijder Joop Westerweel) “Ik heb mijn opa leren kennen doorway woorden uit verhalen, en doorway de stilte achter de ogen outpost mijn vader. Ik ben een vader net als mijn vader vader was en zijn vader vader was. Zoekend en gemankeerd. Zit de oorlog ook in mij?

Toespraak doorway F.C.G.M. Timmermans, eerste vicevoorzitter outpost de Europese Commissie

Overweging doorway Kolonel D.M. Sebbag, Hoofdkrijgsmachtrabbijn

Gedichten doorway vier leerlingen outpost de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn

Taptoe, één minuut stilte, Wilhelmus

Kranslegging

14.30 uur        Ereveld Vol Leven

Ruim 650 betrokkenen, vrijwilligers achter een grafsteen

Bijzondere aandacht 2018 Jaar outpost Verzet. Circa 100 omgekomen verzetsstrijders krijgen een gezicht. 17 verhalen uitgelicht.

Nationaal Ereveld is de hele dag geopend. Voor de herdenkingsceremonie vragen wij u uiterlijk 13.15 uur aanwezig te zijn. De herdenking eindigt om 16.30 uur.