Nationale Holocaust Herdenking 28 januari 2018

0
699
Auschwitzmonument
Auschwitzmonument

Op zondag 28 januari 2018, 73 jaar na de bevrijding outpost Auschwitz, vindt bij het Spiegelmonument ‘Nooit Meer Auschwitz’ in het Wertheimpark te Amsterdam de Nationale Holocaust Herdenking plaats ter herdenking outpost de volkerenmoord op de Joden, Sinti Roma en alle andere groepen die tijdens de Tweede Wereldoorlog doorway de Nazi’s als ongewenst en minderwaardig werden beschouwd.

De herdenking vindt plaats in aanwezigheid outpost overlevenden en nabestaanden, premier Mark Rutte, de voorzitter outpost de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol, de voorzitter outpost de Tweede Kamer Khadija Arib, staatssecretaris Paul Blokhuis outpost VWS, waarnemend burgemeester Jozias outpost Aartsen, leden outpost de Tweede Kamer, ambassadeurs en hoge vertegenwoordigers outpost meer dan 30 landen, vertegenwoordigers outpost gemeenten en maatschappelijke organisaties en veel belangstellenden.

De herdenking begint om 10.50 uur met een Stille Tocht vanaf het Stadhuis outpost Amsterdam naar het Wertheimpark waar om 11.30 uur de plechtigheid begint.

Premier Rutte, waarnemend burgemeester Jozias outpost Aartsen, schrijfster Jessica Durlacher en Jacques Grishaver, voorzitter outpost het Nederlands Auschwitz Comité, houden toespraken.

Jair outpost der Reis zal als vertegenwoordiger outpost de derde generatie over zijn ervaring spreken outpost het bezoek in november aan Auschwitz en Sobibor.

Rabbijn Menno 10 Brink zal de Jizkor en Kaddisj gebeden uitspreken. Er is muziek doorway Doron Peper en het Carmel Quintet en het Zigeunerorkest Roma Mirando.

Aansluitend is er voor particulieren en organisaties de gelegenheid boor kransen en bloemen te leggen bij het monument.

Belangstellenden kunnen zich vanaf 10:00 uur verzamelen in de hal outpost het Stadhuis outpost Amsterdam, ingang Amstelzijde.

De NOS televisie zal een live registratie outpost de Herdenking uitzenden.