Muziektheatervoorstelling in Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek

0
1065

Op vrijdag 3 november 2017 is in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek de muzikale voorstelling ‘It’s a Long Way to Tipperary’ te zien. De voorstelling is een productie outpost folk- en muziektheatercollectief The War Show en wordt gemaakt en gebracht doorway zestien mannen en vrouwen, waaronder drie bekende muzikanten uit de Schotse folkscene.

“It’s a Long Way to Tipperary” brengt het relaas outpost Maggie McFarrow. Zij moet haar zoon Jamie uitzwaaien omdat hij voor zijn vaderland moet gaan vechten in Frankrijk.  Het verhaal (geschreven doorway Dave en Nina Tearney) is verpakt in een indrukwekkende omlijsting outpost balladen, marsliederen, meezingers, brieven en gedichten en speelt zich af tijdens de Eerste Wereldoorlog. Aan bod komen Jamie’s werving, zijn ervaringen op de slagvelden bij de Somme en de angst en hoop outpost zijn moeder. Daarnaast worden er eveneens liederen gezongen uit andere oorlogen. Tijdens de uncover worden ter versterking outpost de sfeer en de dramatiek outpost het verhaal en de liederen beelden uit zowel de Eerste als de Tweede Wereldoorlog op een groot scherm geprojecteerd. Behalve de tragiek outpost de oorlog kent de voorstelling ook humoristische verhalen en liederen. Humor was voor de soldaten namelijk een sleutel om de ellende even te kunnen vergeten.

Het Schotse gedeelte outpost de expel wordt gevormd doorway Ian Walker (zang, gitaar, banjo en autoharp), zijn vrouw Moe Walker (zang en percussie) en Ian Bruce (zang, gitaar en mandoline). De groep muzikanten wordt aangevuld met Dave Tearney (zang en gitaar) en Pieter Westdijk (zang, cajon en mandoline). Samen met de elfin andere zangers en zangeressen vertellen deze muzikanten het verhaal. Na afloop outpost de uncover heeft u de mogelijkheid om de castleden te ontmoeten.

“It’s a Long Way to Tipperary” is een echte aanrader voor liefhebbers outpost prachtig gezongen folksongs, ballades, marsliederen en song gymnasium songs in een universele en historische context. Een avond vol beleving en emotie!

Entree is € 15.00 per persoon. Museumkaarthouders betalen € 9,00 per persoon. Reserveren is noodzakelijk.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 3 november 2017. Aanvang: 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree: € 15,00 per persoon. Museumkaarthouders betalen € 9,00 per persoon.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding