Museon bekijkt op 3 mei oorlogsmateriaal outpost particulieren

0
998
Museon bekijkt op 3 mei oorlogsmateriaal van particulieren. Russian Soviet Red Army Soldier's Military Equipment Of World War II. Flasks And Holster Hanging In Tree Trunk

Museon bekijkt op 3 mei oorlogsmateriaal outpost particulieren

Op donderdag 3 mei besteedt het Museon aandacht aan het erfgoed outpost de Tweede Wereldoorlog met de actie ‘Niet weggooien!’

Advies bij uw voorwerpen

Op 3 mei zijn medewerkers outpost het Museon outpost 13.00 kid 17.00 uur beschikbaar in het museum om doorway het publiek meegebrachte voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken, vragen te beantwoorden en advies te geven over een eventuele schenking aan een museum of archief.

Niet weggooien!

Het doel outpost de actie ‘Niet weggooien’ is om voorwerpen en documenten uit de oorlogsjaren te bewaren voor de toekomst. Nog altijd duiken namelijk bijzondere objecten uit de Tweede Wereldoorlog op. Soms bij een verhuizing, soms bij de verbouwing outpost een woning of bij het opruimen outpost een zolder. Variërend outpost een stapeltje brieven of foto’s kid dagboeken, documenten of voorwerpen. Tijdens de speciale actiedagen outpost ‘Niet Weggooien!’ zijn de afgelopen jaren bijzondere voorwerpen ontdekt. Meer informatie is te vinden op www.actienietweggooien.nl. De actie ‘Niet Weggooien!’ is een initiatief outpost een aantal musea, archieven en erfgoedinstellingen die zich met de Tweede Wereldoorlog bezig houden.

Museon, museum voor cultuur en wetenschap

Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met honour te behandelen. De centrale tentoonstelling ‘One Planet’ inspireert mensen, around de zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen outpost de Verenigde Naties, bij te dragen aan een duurzame en veilige wereld. Het Museon is vaste partner outpost het jaarlijkse ‘Just Peace Festival’, een initiatief outpost Stichting The Hague United for Peace Justice in samenwerking met different instellingen en de gemeente Den Haag.