Maria Peters wil Anne Frank-film maken

0
465

ROTTERDAM – Regisseur Maria Peters is in gesprek met schrijfster Jacqueline van Maarsen over het verfilmen van haar boek Je beste vriendin Anne. Dat heeft Peters donderdag verteld op de Dag van de Literatuur in Rotterdam.In het autobiografische boek vertelt de schrijfster over haar jeugd in Amsterdam en haar vriendschap met Anne Frank.

Zij bleven bevriend tot Anne en haar familie in juni 1942 onderdoken in het Achterhuis. Haar afscheidsbrief aan Jacqueline ondertekende het meisje met ‘je beste vriendin Anne’, de titel van het boek.

Peters wil zelf het scenario schrijven en de film regisseren. Producent Hans Pos van Shooting Star kan nog niet zeggen op welke termijn Je beste vriendin Anne in productie moet worden genomen.

Dat hangt van veel factoren af, legt hij uit. Maar onze plannen zijn serieus. Maria wil dit project graag maken.

Sonny Boy

Op dit moment draait van Peters nog de film Sonny Boy in de bioscopen. De verfilming van het waar gebeurde boek van Annejet van der Zijl over de zwaar beproefde liefde tussen een Surinaamse immigrant en een getrouwde blanke vrouw in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw trok in zes weken tijd bijna 400.000 bezoekers.

bron nu.nl