Lili Marleen dag in het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek

0
372
Lili Marleen dag in het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Hoe ontstond de grootste strike uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord tijdens een speciale Lili Marleen dag op zondag 21 oktober a.s. in het museum. Dit gebeurt doorway middel outpost een publiekslezing, verzorgd doorway historica Wietske outpost der Spek, een doorlopende filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied zal live worden vertolkt doorway zangeres Majorie Ceulemans-Scholtz. Zij brengt daarnaast een repertoire outpost (nostalgische) evergreens.

Lili Marleen is méér dan een soldatenlied over afscheid en een onzekere thuiskomst. Het oorspronkelijk Duitse lied was populair onder zowel Duitse als geallieerde troepen, omdat het de menselijke gevoelens in oorlogstijd zo treffend verwoordde: de scheiding outpost geliefden, heimwee, eenzaamheid en angst voor de dood. De uitwerking ervan reikt kid en met de dag outpost vandaag. De mythe outpost Lili Marleen werd grootgemaakt doorway artiesten als Lale Andersen, Marlene Dietrich, Bing Crosby en Perry Como. Het lied werd onderwerp outpost veel theater- en cabaretuitvoeringen, documentaires en speelfilms. In de laatste decennia bezongen zelfs Punk- en Heavy-metal bands Lili Marleen: een melancholisch wereldsucces vol tegenspraken!

Het programma is doorlopend outpost 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk impulse kan aanschuiven bij één outpost de programmaonderdelen en ook het museum zelf  kan bezoeken.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 21 oktober 2018. Tijd: doorlopend programma outpost 12.00-17.00 uur

Standaard entreetarieven Bevrijdingsmuseum. De Museumkaart is geldig.

Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl; www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding