Hitler had slechte tafelmanieren

0
747

SHROPSHIRE – Adolf Hitler had slechte tafelmanieren. Dat blijkt uit een document uit 1945 over de nazi-leider, dat begin maart in het Britse Shropshire geveild zal worden. Britse media meldden dat woensdag. Hitler beet tijdens het diner op zijn nagels, at snel en mechanisch en mengde zich niet in gesprekken.

Zijn tafelmanieren zijn bijna shockerend, aldus de tekst, die is opgesteld door een anonieme Duitse informant. Het document is bestempeld met de woorden ‘binnen 48 uur na lezing vernietigen’.

Het papier werd gevonden in een woning in Groot-Brittannië?. Vermoedelijk is het document bewaard door een Britse militair.

Advertisement


Cake

In het document staat verder te lezen dat Hitler liever gestoofde groenten en fruit at dan vlees en dat hij de voorkeur gaf aan kruidenthee boven koffie. Hij at enorme hoeveelheden cake. Roken stond hij niet toe in zijn aanwezigheid.


Gezin

De Duitse informant, die dertig keer dineerde met Hitler, schrijft ook over gesprekken die de führer voerde. Zo zou hij niet getrouwd zijn, omdat hij niet wilde dat zijn gezin zijn werk als staatsman zou doorkruisen.

Hitler zag zichzelf als getrouwd met de Duitse natie. De relatie met Eva Braun zou volgens de informant platonisch zijn geweest. Geruchten dat Hitler homo zou zijn, ontkracht de schrijver.

Ruzie

Hitler was driftig, zo bevestigt het document. Hij had eens een ruzie met een majoor die een boodschap niet had doorgegeven. Als je iets zegt om jezelf te verdedigen, laat ik je doodschieten, raasde Hitler. Uiteindelijk werd de majoor gedegradeerd tot soldaat.

Het veilinghuis verwacht dat het stuk tussen de 500 en 1100 euro oplevert.

bron nu.nl