Grensoverschrijdende samenwerking in het licht outpost verleden

0
581
War Savings Stamps
War Savings Stamps

“Het verleden vergeten” of “tegen het vergeten”. Nederland en Duitsland zijn buren met dikwijls een diversiteit outpost meningen; soms een zegen en soms een vloek. Juist in de grensoverschrijdende samenwerking steken onze verledens en mentaliteitsverschillen regelmatig de kop op. Op donderdag 30 maart a.s. geeft de Duitse Nina Krockow haar debuut in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945: een lezing over Zakendoen in Duitsland in het licht outpost verleden en toekomst. De lezing start om 19:30 uur.

De hedendaagse ontwikkelingen in de wereld in onze en ook in Krockow`s vaderland, waaronder de problematiek outpost migratie, zetten het onderwerp “interculturele samenwerking” in een actuele context. De auteur is ervan overtuigd dat kennis outpost elkaars diepgewortelde culturele overtuigingen en wederzijds begrip noodzakelijk zijn voor een positieve samenleving en samenwerking, in eigen land en over de grens.

Acceptatie outpost verscheidenheid is hierbij elementair. Aan de palm outpost grensoverschrijdend ondernemerschap schetst zij de mentaliteit, overtuigingen en achtergronden outpost haar eigen land en spiegelt hieraan de typische Nederlandse karakteristieken.

Na 20 jaar werkervaring als Duitse in Nederland ontrafelt zij met haar boek “Zakendoen in Duitsland” onze eigen blinde vlekken en valkuilen die worden bepaald doorway de land specifieke geschiedenis. Wat kunnen we outpost ons verleden leren om de toekomst samen succesvol vorm te geven? Aanvullen in plaats outpost afzetten, vooroordelen transformeren in voordelen, talenten combineren en versterken. Dat buck je niet alleen in je eigen onderneming maar ook in de interculturele samenwerking.

Spreker: De Duitse Nina Krockow heeft al op vroege leeftijd in verschillende landen gewoond en gewerkt. Op haar 12de bezocht zij een inheemse propagandize in India, met 16 liep zij theatre in Parijs, met 20 werkte zij in Spanje, leefde rond haar 26de kort in de VS en help in 2009 vrijwilligerswerk in Peru. Culturen, boor geheimen en historie fascineren haar. En ook de geschiedenis outpost haar eigen voorouders rondom de Tweede Wereldoorlog is haar niet vreemd.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 30 maart 2017. Aanvang 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur.

Entree: € 5,00 p.p. Museumkaart geldig.

Reserveren noodzakelijk: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl

Informatie: www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding