Generaal Middendorp spreekt op 4 mei op Nationaal Ereveld Loenen

0
731
Commandant der Strijdkrachten Generaal Tom Middendorp
Commandant der Strijdkrachten Generaal Tom Middendorp

Op donderdag 4 mei 2017 staan jongeren en ouderen op Nationaal Ereveld Loenen samen stil bij de nationale dodenherdenking. Wij herdenken op die dag alle Nederlandse oorlogsslachtoffers. Mannen, vrouwen en kinderen waarvan er bijna 4000 hun laatste rustplaats gevonden hebben op het ereveld.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp staat tijdens de herdenking stil bij de vele verhalen van pijn en verdriet op het ereveld en bezoekt de graven van de militairen die zijn omgekomen tijdens recente VN Vredesmissies in Libanon, Joegoslavië, Afghanistan en Mali. Jonge mensen van de Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn lezen gedichten voor en herdenken hun generatiegenoten van toen.

De dodenherdenking op Nationaal Ereveld Loenen begint om 13.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Advertisement

Over Nationaal Ereveld LoenenNationaal Ereveld Loenen is de laatste rustplaats van bijna 4.000 Nederlandse oorlogsslachtoffers: militairen en burgers. Zij verloren hun leven tijdens de Tweede Wereldoorlog of tijdens gewelddadige conflicten daarna – zoals in voormalig Nederlands-Indië of  tijdens vredesmissies. Nationaal Ereveld Loenen wordt beheerd door de Oorlogsgravenstichting.