From Hell to Victory is een Amerikaanse film uit 1979 onder regie van Umberto Lenzi. De internationale cast bestaat uit George Peppard, George Hamilton, Horst Buchholz, Anny Duperey, Jean-Pierre Cassel, Ray Lovelock, Sam Wanamaker en Capucine. Het scenario van frequente Lenzi-medewerkers Gianfranco Clerici en José Luis Martínez Mollá is gebaseerd op een verhaal dat mede door de regisseur is geschreven.
Op 24 augustus 1939 drinken zes vrienden een drankje in een voorstad van Parijs; De Amerikanen Brett Rosson en Ray MacDonald, de Fransen Maurice Bernard en Fabienne Bodin, de Duitser Jürgen Dietrich en de Engelsman Dick Sanders. Ondanks de dreigende oorlogsdreiging besluiten de zes elkaar jaarlijks weer op dezelfde locatie te ontmoeten. Acht dagen later valt Duitsland Polen binnen en de zes worden gedwongen hun eigen weg te gaan.
In het voorjaar van 1940 verovert Duitsland Frankrijk. Dick en Maurice overleven ternauwernood de evacuatie van Duinkerke, waarna Maurice zich prompt aansluit bij de Free French Forces terwijl Dick wordt ingedeeld bij een nieuwe Royal Air Force (RAF) eenheid. Fabienne heeft zich aangesloten bij een Franse verzetscel, Ray is als oorlogscorrespondent ingebed in het RAF-commando en Jürgen is officier bij de Duitse bezettingsmacht.
Bretts vervreemde zoon Jim neemt dienst in het Amerikaanse leger, met de bedoeling commando te worden. Brett, een agent bij het Office of Strategic Services (OSS), is aanvankelijk ambivalent over Jim’s beslissing, maar besluit uiteindelijk om zijn gevraagde aanbeveling in te dienen, in de hoop dat het hen zal helpen opnieuw contact te maken. Maurice en Ray komen kort weer bij elkaar in Londen, waar Ray woont met zijn dochter Mary, een Women’s Auxiliary Air Force (WAAF) officier, en de twee vragen zich af waar de rest van hun groep is en of ze ooit in staat zullen zijn om zich te herenigen.
Jürgen en Fabienne ontmoeten elkaar uiteindelijk wanneer hij haar redt van arrestatie door de Gestapo. De twee bedrijven de liefde, maar Fabienne houdt vol dat de twee niet samen kunnen zijn omdat hun landen vijanden zijn, tot grote teleurstelling van Jürgen. Ondertussen wordt Jim met zijn eenheid achter de vijandelijke linies gestuurd om de Duitse aanvoerlijnen te saboteren, een missie die leidt tot zijn ontmoeting met Maurice. De operatie is succesvol, maar de rest van de eenheid wordt daarbij gedood en Jim en Maurice worden gedwongen onder te duiken bij lokale Franse partizanen.
Ze worden naar het kasteel van Nicole Levin gesmokkeld, een oude vlam van Brett en partijdige sympathisant. Nicole hoopt dat zij en Brett elkaar weer zullen ontmoeten, maar haar hoop wordt afgebroken wanneer Waffen SS-troepen arriveren om Nicole te arresteren op verdenking van haar guerrilla-activiteiten. Nicole geeft Jim het oude sigarettenkokertje van zijn vader en vraagt hem om brett voor haar te spreken. Terwijl Maurice en Jim zich verstoppen in de kelder, wordt Nicole samen met haar bedienden gedood wanneer ze proberen in te grijpen. Ondertussen in de lucht boven Londen wordt Dick neergeschoten en gedood terwijl hij de stad verdedigt tegen de Blitz, slechts enkele uren nadat hij kort herenigd is met Brett. Brett ontvangt zijn sigarettenkoker samen met een brief van Jim, die de wens uitdrukt om meer tijd met hem door te brengen als de oorlog voorbij is.
In de aanloop naar de D-Day-invasie van 6 juni 1944 leidt Brett met succes een missie in het door de nazi’s bezette Nederland om een V-2 raketfabriek te vernietigen, waardoor de Duitse defensieve capaciteiten aanzienlijk worden beschadigd en een succesvolle invasie wordt gegarandeerd. Ray is niet in staat om zijn dochter naar voren te begeleiden vanwege medische behandeling voor complicaties van zijn alcoholisme, maar slaagt erin om ermee in het reine te komen en op goede voet met Mary te scheiden. Fabienne bombardeert ondertussen een Duitse basis en roept Jürgen van tevoren om haar aan de overkant van de straat te ontmoeten om hem te sparen. Ze wordt vervolgens ontdekt en gearresteerd terwijl ze probeert te ontsnappen.
In de laatste geallieerde opmars naar Parijs kruisen drie van de vrienden onbewust paden als Amerikaanse infanterie schermutselingen met Duitse pantsereenheden onder bevel van Jürgen. Maurice en Jim weren de tanks op de grond af terwijl Brett en zijn OSS-mannen luchtsteun inroepen vanaf een nabijgelegen heuvel. Ondanks Jürgens poging om de Amerikaanse loopgraven te overrompelen en te overweldigen, overweldigt de komst van versterkingen zijn panzers. Brett doodt Jürgen onbewust door met een bazooka op zijn commandotank te schieten en Jim raakt dodelijk gewond door een verdwaalde explosie. Hij sterft met zijn vader en Maurits aan zijn zijde.
Parijs wordt op 24 augustus 1944 bevrijd en bevrijdt Fabienne uit de gevangenis. Brett en Maurice komen alleen aan op dezelfde plek die ze vijf jaar eerder hadden ontmoet. Terwijl Brett proost op Dick, Ray, Jürgen en Fabienne, arriveert de laatste te voet. De drie omhelzen elkaar, eindelijk samen.