Flame & Citron is een Historische dramafilm uit 2008, mede geschreven en geregisseerd door de Deense regisseur Ole Christian Madsen. De film, een gefictionaliseerd verslag gebaseerd op historische gebeurtenissen, sterren Thure Lindhardt en Mads Mikkelsen als twee Deense verzetsbeweging strijders bijgenaamd Flammen en Citronen, tijdens de nazi-bezetting van Denemarken in de Tweede Wereldoorlog. Aangetrokken door het verhaal van het paar sinds hij twaalf was, bracht Madsen acht jaar door samen met co-schrijver Lars K. Andersen die historische archieven onderzocht om het te produceren.
De film speelt zich af na de nazi-invasie van Denemarken en richt zich op bent Faurschou Hviid (bekend als Flammen) en Jørgen Haagen Schmith (bekend als Citronen) van de verzetsgroep Holger Danske. In een bar flirt Bent met een vrouw, die zichzelf identificeert als Ketty Selmer en hem stoort door zijn echte naam te zeggen. Bent volgt haar en confronteert haar, waarop ze zegt dat ze een koerier is die berichten uitvoert tussen Stockholm en Kopenhagen.
Aksel Winther, de handler van Bent en Jørgen, vraagt hen elisabeth Lorentzen, Horst Gilbert en Hermann Seibold te doden – leden van de Abwehr, de Duitse militaire inlichtingendienst. Bent en Jørgen ruziën erover omdat ze alleen Denen doden, om de kans op nazi-vergelding te verkleinen. Winther beweert te handelen in opdracht van de regering in ballingschap. Bent doodt Lorentzen, maar slaagt er niet in Gilbert en Seibold te doden. Jørgen, zijn vrouw Bodil en hun dochter Ann vieren Ann’s verjaardag in hun auto omdat ze geen geld hebben, en Bodil klaagt over hun relatie. Later ontmoeten Bent, Jørgen en Whinter Spex van de Deense legerinlichtingendienst. Hij zegt dat er geen aanvallen meer zullen zijn, omdat ze vrede nodig hebben voor een grote aanval. Ze komen overeen het bevel van Spex niet op te volgen en Jørgen doodt Gilbert. Die avond berooft Jørgen een supermarkt en brengt de producten naar zijn familie; Bodil kondigt echter aan dat ze een andere man ziet.
Nadat verschillende verzetsmensen door de Gestapo zijn vermoord, vermoedt Winther dat ze een informant hebben. Later bezoekt Bent Ketty’s hotel en ze hebben seks. Jørgen bezoekt zijn vrouw en adviseert haar vriend om haar goed te behandelen, anders komt hij terug. In een vergadering zegt Winther dat de informant Ketty is en beveelt haar dood. Bent ontmoet Ketty; ze vertelt hem dat ze voor Winther en voor de inlichtingendienst van het leger werkt en dat Winther niet voor de Britten werkt. Winther, betrokken bij Gilbert en Seibold, had hun dood bevolen niet als verrader te worden gezien. Bent en Jørgen zoeken Winther in een bar en ontdekken dat hij naar Stockholm is ontsnapt. Ze beseffen dat het een valstrik is en ontsnappen aan de Gestapo. Ze besluiten Karl Heinz Hoffmann, de Gestapo-leider, te vermoorden en vervolgens het favoriete restaurant van de Gestapo over te nemen. Bent laat zijn plan varen als hij de naderende politie ziet aankomen. Die avond zegt Ketty tegen Bent dat hij en Jørgen naar Stockholm moeten gaan. In de vergadering krijgen ze posities aangeboden in het Deense leger, maar weigeren. Een man genaamd Ravnen geeft hen de naam van de echte informant en Jørgen doodt hem.
Bent bezoekt zijn vader, een hoteleigenaar, die zegt dat Hoffmann, zijn familie en zijn minnaressen er af en toe op bezoek komen. Bent ziet Ketty aankomen in het hotel met Hoffman in wat een tryst lijkt te zijn. Later confronteert Bent Ketty en ze zegt dat de inlichtingendienst van het leger haar heeft gevraagd om dicht bij Hoffmann te blijven. Bent vraagt welke auto Hoffman gebruikt en wat zijn route is. Later, op de weg, openen Bent, Jørgen en anderen het vuur op twee auto’s met nazivlaggen, maar zijn ontzet om te ontdekken dat ze een vader hebben gedood en een kind hebben verwond. Een woedende Bent gaat naar Ketty’s hotelkamer, maar ontdekt dat ze naar Stockholm is gevlogen, uit angst voor Hoffmanns vergelding. Bent en Jørgen zijn opnieuw van plan Hoffmann te vermoorden en zich te vermommen als politieagenten. Ze worden gearresteerd in een algemene razzia en executie van de Aan Duitsland gelieerde Deense politie. Jørgen springt over een hek en wordt neergeschoten, waardoor Bent kan ontsnappen. Jørgen vlucht naar een veilig huis, maar wanneer een Duitse ploeg arriveert, doodt hij sommigen met een machinegeweer en granaten, maar wordt gedood. Bent pleegt in zijn huis zelfmoord met een cyanidepil als de Gestapo arriveert. Later geeft Hoffmann Ketty de beloning voor het helpen arresteren van Bent en een brief van hem gevonden in zijn kamer, waarin hij zijn gevoelens en zijn twijfel over haar verraad uitdrukt. De film eindigt met aantekeningen over de nalatenschap van Bent en Jørgen.