Directeur Anne Frank Stichting onderscheiden

0
508

AMSTERDAM – Tijdens zijn afscheid als algemeen directeur van de Anne Frank Stichting is Hans Westra donderdagavond koninklijk onderscheiden. Hij is benoemd tot officier in de orde van Oranje-Nassau?. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam reikte de onderscheiding uit, maakte de gemeente na afloop bekend.

Hans Westra is sinds 1974 werkzaam bij de Anne Frank Stichting, waar hij begon als educatief medewerker en in 1983 algemeen directeur werd. Hij heeft zich in de ogen van Van der Laan op cultureel en maatschappelijk terrein zeer verdienstelijk gemaakt.
Zijn activiteiten hebben bovendien een internationale uitstraling, waardoor hij heeft bijgedragen aan de internationale beeldvorming van Nederland.

Westra gaat met pensioen. Hij is opgevolgd door Ronald Leopold, directeur van de Pensioen- en Uitkeringsraad.

Museum

Westra heeft de Anne Frank Stichting opgebouwd tot een professionele organisatie die de educatieve activiteiten en het museum centraal stelt. Het Anne Frank Huis ontvangt jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers.

Onder leiding van Westra heeft de stichting in circa veertig verschillende landen enkele duizenden tentoonstellingen georganiseerd over Anne Frank, het lot van de Joodse Nederlanders en de rol van Nederland voor en tijdens de bezettingsjaren.

Hiermee heeft Westra bijgedragen aan het tegengaan van discriminatie en het bevorderen van verdraagzaamheid binnen en buiten Nederland. Van der Laan noemde hem daarom een belangrijk ambassadeur op het gebied van tolerantie.

bron nu.nl