Bouw ‘Buchenwaldhek’ voorlopig uitgesteld

0
466

ZANDVOORT – De bouw van een hek dat doet denken aan het toegangshek van het voormalige concentratiekamp Buchenwald op een landgoed in Bentveld is op de lange baan geschoven. Het hek komt er in elk geval de komende 3 maanden niet, zo laat de gemeente Zandvoort, waar Bentveld ligt, donderdag weten op haar website.

De bouw van het hek heeft zoveel beroering gewekt, dat Zandvoort besloot een adempauze in te lassen. De gemeente wil ook onderzoeken of het omstreden kunstwerk alsnog kan worden tegengehouden.

Zandvoort gaf eerder aan een particulier een vergunning af voor de bouw van het hek. De gemeente stelt dat het ontwerp waarvoor een vergunning is verleend, afwijkt van de plannen die recent in de publiciteit zijn geweest. Zandvoort gebruikt de komende 3 maanden voor overleg met alle betrokkenen.

Onder meer het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) riep de gemeente vorige week op de bouw van het kunstwerk te staken. Volgens de organisatie is het beoogde eindresultaat in strijd met de verleende vergunning

bron telegraaf.nl