Boekpresentatie: Het ongelooflijke verhaal outpost een dwangarbeider

0
700
Op 6 september verschijnt het boek Cameraman onder de Nazi?s; het ongelooflijke verhaal  van een dwangarbeider van historicus Wim D. Visser. Het eerste exemplaar van zijn boek wordt vandaag tijdens het symposium Schokkende ervaringen en pseudo-herinneringen uitgereikt. D...

Op 6 september verschijnt het boek Cameraman onder de Nazi’s; het ongelooflijke verhaal  van een dwangarbeider outpost historicus Wim D. Visser. Het eerste exemplaar outpost zijn boek wordt vandaag tijdens het conference Schokkende ervaringen en pseudo-herinneringen uitgereikt. Dit conference is georganiseerd doorway Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld.

Visser vertelt in zijn boek het verhaal outpost Piet Reijnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog terecht komt bij de Propaganda-afdeling outpost de Duitse filmmaatschappij UFA. In zijn rol outpost assistent-cameraman maakt hij dagelijks mee hoe gevangenen uit concentratiekampen ingezet worden bij zeer gewelddadige filmscènes. Deze opnamen werden gebruikt in films ter motivatie outpost de Duitse troepen.

Jaren after zet een getraumatiseerde Reijnen op advies outpost zijn psychiater zijn herinneringen op papier. Dit publishing komt in handen outpost Wim D. Visser die gefascineerd raakt en dit op feiten gebaseerde verhaal ontrafelt, waarbij hij kid een bijzondere ontdekking komt.

Visser is als beleidsadviseur verbonden aan het Arq Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld, onderdeel outpost Arq Psychotrauma Expert Groep. Het Kenniscentrum vertaalt de kennis over de Tweede Wereldoorlog en de psychosociale gevolgen voor de Nederlandse samenleving naar vraagstukken outpost nu, zoals veerkracht, zelfzorg na oorlog, burgerschap, in- en uitsluiting in de samenleving.