Bezittingen Adolf Hitler geveild

0
554

AMSTERDAM – Tijdens een veiling in München worden deze maand bezittingen van Adolf Hilter verkocht. Onder andere Hitlers leesbril staat te koop voor minstens 5800 euro.

De nazi-leider droeg de bril tijdens militaire conferenties tijdens de Tweede Wereldoorlog, zo meldt The Mirror.

Andere voorwerpen die tijdens de veiling worden geveild, zijn onder meer een zilveren sigarettendoos afgebeeld met een hakenkruis en Hitlers initialen. De beginprijs van de sigarettendoos is vastgesteld op ongeveer 11.000 euro.

Hitler rookte zelf geen sigaretten. In plaats daarvan bood hij de peuken aan bij hoogwaardigheidsbekleders in Berlijn.

Bestekset

Verder wordt een lamp afkomstig uit Hitlers appartement in München geveild voor minimaal 5300 euro. Een bestekset met een monogram staat te koop voor bijna 2000 euro.

Duurdere voorwerpen zijn een gouden horloge, die de dictator in 1929 in ontvangst nam. Het horloge werd na Hitlers dood gevonden. De beginprijs bedraagt ongeveer 10.400 euro.

Mein Kampf

Andere bezittingen van Hitler die te koop staan, zijn een gouden hakenkruis? (23.000 euro) en een gesigneerd exemplaar van Mein Kampf (5800 euro).

Veilinghuis Hermann Historica in München zal alle bezoekers fouilleren om de eventuele komst van neonazi’s te voorkomen.

bron nu.nl