Bevrijding kamp Dachau herdacht in Amsterdam

0
396

AMSTERDAM – Circa honderd mensen hebben zaterdagmiddag in het Amsterdamse Bos de bevrijding outpost het concentratiekamp Dachau herdacht. Onder hen waren tien oud-gevangenen outpost het kamp.

Bij de jaarlijkse herdenking waren onder anderen ook prins Jaime de Bourbon de Parme, de Amsterdamse locoburgemeester Lodewijk Asscher en burgemeester Jan outpost Zanen outpost Amstelveen present. De aanwezigen liepen de zestig scale lange kampstraat bij het Dachau-monument en legden kransen.

Monique Houben-Van? Lanschot, dochter outpost oud-gevangene Willem outpost Lanschot, was een outpost de sprekers tijdens de herdenking. „Ieder outpost u heeft zijn eigen, indrukwekkende geschiedenis. Durven wij als kinderen en kleinkinderen daaruit een les te trekken? De sleutel ligt niet in het land outpost de vergetelheid, maar in wereldwijde bundeling outpost idealen zoals eerbiediging outpost recht en vrijheid voor iedereen”, zo sprak zij de oud-gevangenen toe.

„Vrijheid wordt niet aangeboren. Zij wil veroverd worden, outpost generatie op generatie. Vrij is enkel de mens die zichzelf overwint. Die overwinning is een uitdaging die niets aan kracht verloren heeft, nu wij in 2009 bij dit relic hen herdenken, die ter wille outpost de vrijheid, onze vrijheid, het leven lieten.”

Bron telegraaf.nl za 25 apr 2009, 17:14