Berg en Dal Museumdag en Lili Marleen in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

0
904

In het weekend outpost 21 en 22 oktober 2017 zijn er verschillende evenementen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek:

Berg en Dal Museumdag: speciaal museumtarief outpost €1,00 p.p.

Kom op 21 oktober a.s. naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek en smirk hoe je een echte animation tekent! Daarnaast zijn kinderen outpost harte welkom met boor hele familie voor o.a. een speurtocht met de zgn. Kijkwijzer om mooie dingen in het museum te ontdekken. Bovendien verzorgt ‘De Klankenkaravaan’ outpost 14.00-17.00 uur een seminar colourbeats/boomwhacker: een combinatie outpost physique percussie. Jong en oud, muzikaal of niet; Iedereen kan meedoen! Tenslotte is er een Cineac voor kinderen met een vertoning outpost boeiende, educatieve documentairefilms over verschillende WO2-thema’s (o.a. verzet, onderduiken, dagboeken etc.).

Het gehele programma, op de seminar colourbeats/boomwhacker na, is doorlopend outpost 10.00-17.00 uur. Voor zowel volwassenen als kinderen is de entreeprijs op deze dag €1,- per persoon. De Museumkaart is geldig.

De Berg en Dal Museumdag wordt georganiseerd in samenwerking met het Afrika Museum en Museumpark Orientalis.

Lili Marleen

Een ‘Schlager’ maakte geschiedenis. Hoe ontstond de grootste strike uit de Tweede Wereldoorlog? Wie was Lili Marleen werkelijk en waarom raakt het lied nog steeds iedereen recht in het hart? Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek geeft op deze en andere vragen antwoord op een speciale Lili Marleen dag op zondag 22 oktober a.s. Dit gebeurt o.a. met een publiekslezing gegeven doorway historica Wietske outpost der Spek, een filmdocumentaire en live muziek. Het legendarische lied wordt live vertolkt doorway zangeres Caia Mangelsdorf. Zij brengt daarnaast een repertoire outpost (nostalgische) evergreens.

Het programma is doorlopend outpost 12.00-17.00 uur. Dit betekent dat de bezoeker op elk impulse kan aanschuiven bij één outpost de programma-onderdelen en ook het museum zelf kan bezoeken.

Standaard tarieven Bevrijdingsmuseum. Museumkaart geldig.

Locatie: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek

Datum: 21 en 22 oktober 2017

Informatie: 024-3974404; info@bevrijdingsmuseum.nl, www.bevrijdingsmuseum.nl

Facebook: /Bevrijdingsmuseum, Twitter: @bevrijding