Anton Mussert in Vlaanderen begraven

0
1014

Anton Mussert, tijdens de Duitse bezetting leider van de collaborerende partij Nationaal Socialistische Beweging (NSB), zou in Vlaanderen begraven zijn. Dat meldt actualiteitenprogramma Twee Vandaag maandag. Een bejaarde rechts-extremist zegt in het programma verantwoordelijk te zijn voor de herbegrafenis.

Mussert werd als collaborateur en leider van de NSB in 1946 voor het vuurpeloton gebracht. Zijn stoffelijke resten werden in 1956 in Den Haag opgegraven. Waar het overschot naartoe verdween, is onbekend.

Volgens TweeVandaag heeft een Vlaamse rechts-extremist Mussert voor de laatste keer ter aarde besteld. Bert Erikson, een bejaard lid van de verboden Belgische Vlaamse Militante Orde (VMO), zegt met twee kameraden het lichaam op een niet nader genoemde plaats te hebben begraven. Die bewering zet Erikson kracht bij met foto’s van een metalen vat met botten en documenten met de naam Mussert.

Erikson zou de redactie van TweeVandaag hebben verteld het lichaam in 1997 te hebben herbegraven. Tot die tijd zou het in de tuin van een oud-Oostfrontstrijder hebben gelegen. Twee Vandaag zegt dat er geen honderd procent zekerheid te geven is dat het verhaal van Erikson klopt. Mussert-biograaf J. Meyers zegt op basis van de foto’s en de getuigenis van Erikson dat het verhaal ‘authentiek’ aandoet.

Uitgegeven op Maandag 13 december 2004 om 19:05:37

Bron Nieuws.nl