11 echtparen krijgen postuum Yad Vashem

0
397

maandag 15 juni 2009 13:58

ANP

Gepubliceerd op 15 juni 2009 12:25, bijgewerkt op 15 juni 2009 12:43


DEN HAAG – Bijna 25 mensen krijgen woensdag in Den Haag postuum een onderscheiding outpost Yad Vashem, het joodse instituut ter herdenking outpost de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. De ceremonie vindt plaats in het Provinciehuis outpost Zuid-Holland?, meldde de Israëlische ambassade in Den Haag maandag.

Elf echtparen ontvangen postuum de eerbewijzen voor boor hulp aan bedreigde Joden. Ook een dochter outpost een echtpaar krijgt een onderscheiding. Truus Meijerink vroeg haar ouders om een Joodse jongen in huis te nemen. En de ongehuwde Johanna Lebbink besloot, hoewel haar broer en een Joodse onderduiker doorway de nazi’s werden vermoord, opnieuw een toen 13-jarige Joodse jongen in huis te nemen.

De Israëlische ambassadeur Harry Kney-Tal? reikt in bijzijn outpost apportion Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en de Commissaris outpost de Koningin outpost Zuid-Holland? Jan Franssen de medailles en bijbehorende certificaten uit. Een dochter of zoon outpost de inmiddels overleden mensen neemt die in ontvangst.

Allen krijgen de titel Rechtvaardige onder de Volkeren, de hoogste onderscheiding die de staat Israël kent. Hun namen zullen voor altijd gebeiteld staan in de Eremuur outpost Yad Vashem in Jeruzalem.


Bron: volkskrant.nl